Warm geserveerde zeeuwse creuses “oesterij special nr. 3” crème van butternut pompoen, beurre blanc van piment d’espelette, gepofte pompoenpit.
Zeeuwse/japanse glorie (2 stuks)
€10
Koud geserveerde zeeuwse creuses “oesterij special” nr. 3. frisse dashi consommé, furikake en jonge lente-ui.
Voorgerechten
Oesters & paling
€24
Een ode aan de oosterschelde waar we werken met de crème de la crème uit de zeeuwse wateren. Gepocheerde zeeuwse creuses “oesterij special nr. 3”, gerookte oosterschelde paling, klassieke brunoise van groentjes, beurre blanc van duindoornbes, romeinse kervel.
Terrine royale
€18
Homemade terrine van duroc varken met ganzenlever en beuling, seizoens compote en krokante roggeverdommeke toast.
Steak tartaar “monroe”
€17
Handgesneden steak tartaar van west-vlaams rood, aangemaakt met beurre noisette, sumac, basilicummayo en afgewerkt met tuinkers.
Kortgebakken tonijn met spicy sesame-furikake, een ijskoude vinaigrette van dashi en citroengras, zoetzure salade van radijs, komkommer, koolrabi.
Tartelette waldorf
€17
Crispy brickdeeg gevuld met filet d’anvers. Deze top runder charcuterie van cult slager luc de laet wordt afgewerkt met frisse zoet-zure jonagold salade met graanmosterd, selderij sla, rozijnen, old farmdal kaas en romeinse kervel.
Hoofdgerechten
Steak tartaar “monroe”
€17
Handgesneden steak tartaar van west-vlaams rood, aangemaakt met beurre noisette, sumac, basilicummayo en afgewerkt met tuinkers.
Canard de bourgogne
€33
Gebakken canette jaune eendefilet uit de bourgogne met aardappel-pastinaak puree, seizoen boschampignons, jus nature met bramen.
Kalfszwezeriken
€42
Krokant gebakken kalfszwezeriken, gebakken boschampignons, texturen van rode biet, bieslookpuree en jus van late bottled vintage port.
Catch of the day (dagprijs)
We spelen in op het marktaanbod en kijken naar het aanbod per seizoen. Onze bediening vertelt graag meer over visgerecht van de dag
Picanha
€30
Zacht gegaarde en op de bastard gegrilde kalfs picanha. Aardpeer brunoise, krokante groenten chips, crème van kastanje en jus van late bottled vintage port. Geserveerd met pomme dauphine.
Pulpo gallega
€37
Traaggegaarde en gegrilde octopus uit galicia. Romesco crème, salsa verde, roja mayo dressing en krokant gerookte amandelnoten. Geserveerd met gebakken krielpatatjes.
Butternut ravioli
€36
Verse ravioli van butternut pompoen, crème van butternut, gegrilde courgette, piment d’espelette, saffraan beurre blanc, basilicum olie en een crunch van smoked walnoot.
Bavette (250 gr)
€31
Zesrib (350gr)
€45
Monroe for kids
Balletjes in tomatensaus
€12
Met sla en frietjes
Spaghetti bolognaise
€12
De heerlijke kindersuggestie
Goujonettes met tartaar
€14
Met sla en frietjes
Kaas
4 kazen
€16
Een unieke selectie kazen geaffineerd door kaasmeesters van tricht. Ze worden geserveerd met brioche en een vijgencompote. Maak uw keuze uit onderstaande 8 kazen.
8 kazen
€30
Een unieke selectie kazen geaffineerd door kaasmeesters van tricht. Ze worden geserveerd met brioche en een vijgencompote. Maak uw keuze uit onderstaande 8 kazen.
Desserts
Chocoladesoufflé
€12
Hét signatuur dessert van monroe. Een warm geserveerde soufflé met single origin ecuador chocolade 70,1%. deze classic neemt wat tijd in beslag (20 min).
Cheesecake
€11
Smeuïge gebakken baskische kaastaart volgens een geheim recept van onze chef, geserveerd met een huisgemaakte compote.
Appel
€12
Heerlijke warme bereiding van huisgemaakte tarte tatin geserveerd met ons huisgedraaid vanille-ijs.
Onze eigentijdse visie op de tiramisu. Espuma van amaretto en tonkabonen, lange vingers gedrenkt in espresso van caffè vergnano, krokante chocolade en afgewerkt met een callebaut rasp.
Dranken suggesties bij de kazen ()
Bon courage cape vintage port 2018 robertson - zuid-afrika (glas)
€8
Onze aanrader bij ons kaasbordje! Hints van pruimen en zwarte kersen. Prominent bessenfruit met kruidige mokka-chocoladetonen en een lange, complexe afdronk
Madeira marvilha (glas)
€8
Deze madeira is een wijn die aroma’s heeft van gedroogd fruit. Licht, fluweelachtig en evenwichtig in de mond met een lange, droge afdronk.
Liefmans goudenband 8° - 75cl
€18
Dit unieke bier van gemengde gisting wordt gedragen door zijn zachte zuren, zeer elegant en vineus. Heerlijk bij een stukje kaas, of gewoon om zo van te genieten.
Liquid desserts
Rum smuggler
€16
Bacardi ocho rum, plantation pineapple rum, big daddy falernum, chocolade. Eentje voor de rum lovers onder ons! Een heerlijk zoete versie van de rum old fashioned die perfect matcht met onze desserts.
Espresso martini
€12
Temptress
€13
Bon courage cape vintage port, frapin 1270 cognac, oloroso sherry, esdoorn, cacao. De subtiele smaak van walnoten, die we terugvinden in de oloroso sherry en port, staat centraal in deze verrassende after-dinner cocktail.
Frozen lemon cake
€14
Grey goose le citron vodka, lazzaroni limoncino, limoenblad, yuzu, room. Een uit de hand gelopen experiment. Verwen jezelf met de zoetzure nostalgie van citroentaart, een heerlijke creatie die de essentie van dit geliefde recept in vloeibare vorm vastlegt.
Irish coffee
€9
The busker triple cask whiskey, suiker, caffè vergnano espresso, room. Dé klassieke koffiecocktail, heerlijk simpel & old school.
Ratafia de champagne rubis 18% distillerie jean goyard
€9
Deze cuvée is rijk, zacht en heeft zijn karakter te danken aan het subtiele huwelijk tussen druivensap en eaux-de-vie gerijpt in eikenhouten vaten. Hij heeft een heldere amberkleur en in de neus ontplooien zich zoete en kruidige noten. In de mond hints van gekonfijt fruit en kweeperengelei.
Santa teresa 1796
€16
Een absolute smooth sipping rum uit venezuela.
Dewar’s 12y
€9.5
Blended whisky
Aberfeldy 12y
€12
Single malt whisky
Hibiki
€25
Japanse whiskey
Isolabella
€9
Sambuca
Cognac frapin, 1270
€11.5
Prachtige 100% grande champagne & premier cru de cognac
Frequently Asked Questions
If you plan to eat at Bar & Bistro Monroe, the average price should be around €30. The average price is calculated based on appetizer/entrée or entrée/dessert, excluding drinks. Prices have been provided by the restaurant.
At Bar & Bistro Monroe, the chef is Vadim Vesters.
Yes, Bar & Bistro Monroe has been identified as having vegan options on the menu.
Yes, Bar & Bistro Monroe has been identified as having vegetarian options on the menu.
Absolutely, Bar & Bistro Monroe has been identified as having gluten-free options on the menu.
Absolutely, Bar & Bistro Monroe has been identified as having dairy-free options on the menu.
Bar & Bistro Monroe
Book a table for
Book for free
Are you a restaurant owner?
Register your Restaurant
Tell us more about you and we will contact you as soon as possible