Menu 2025 - De Blauwe Hollander
Get a taste of this menu
Explore the culinary offerings of this restaurant and let yourself be inspired.
Last update
July 30, 2025
Type of cuisine
Dutch
Menu photos (1)
All food photos (425)
Bittergarnituur
- Bitterballen met dijon mosterd (6 stuks)
- €8.5
- Vegetarische kroketjes (6 stuks)
- €8
- Kaasstengels (6 stuks)
- €7.5
- Jonge kaasblokjes (10 stuks)
- €7.75
- Oude kaasblokjes (10 stuks)
- €8.25
- Mix van jonge en oude kaasblokjes (10 stuks)
- €8
- Warme bittergarnituur (16 stuks)
- €18.5
- Een mix van warme nederlandse snacks, waaronder bitterballen, kaasstengels, vegetarische kroketten en mini frikandellen.
- Koude bittergarnituur (16 stuks)
- €18
- Een stevige selectie van koude hapjes, waaronder gerookt spek, varkensworst, jonge kaasblokjes en oude kaasblokjes.
- Broodplank
- €6
- Met 3 soorten smeersel.
Soepen
- Huisgemaakte snert (erwtensoep)
- €8
- Met een plakje katenspek op een roggebrood.
- Huisgemaakte tomatensoep
- €7
- Met preireepjes.
Starters
- Zalm tompouce
- €9.75
- Met gerookte zalm en citroenmayonaise.
- Verse hollandse haring
- €8.75
- Met bietensalade en zilveruitjes.
- Hollandse garnalenkroketjes (3 stuks)
- €9.75
- Met een whisky-cocktailsaus.
- Kaaskroketjes (3 stuks)
- €9.75
- Geserveerd met een salade.
Main Courses / Stamppots
- Stamppot andijvie
- €18
- Met gebakken spekjes en een huisgemaakte gehaktbal.
- Stamppot hutspot
- €18.5
- Met een huisgemaakte sukadelapje (draadjesvlees)
- Stamppot zuurkool
- €18
- Met zuurkool, geserveerd met een worst.
- Stamppot boerenkool
- €18
- Met boerenkool, vergezeld van een worst en spekblokjes.
- Slavinken
- €22
- Geserveerd met gekookte aardappelen, sperziebonen en jus.
- Kalfslever
- €23.25
- Geserveerd met aardappelpuree, ui, appel en spek.
- Hollandse biefstuk
- €26
- Met champignons, verse friet en haricots verts gewikkeld in spek geserveerd met keuze uit jus of romige pepersaus.
- Entrecôte
- €27
- Geserveerd met champignons, verse friet en haricots verts gewikkeld in spek en een keuze uit jus of romige pepersaus.
- Varkenshaas
- €23.75
- Geserveerd met verse friet, een frisse salade en keuze uit jus of romige pepersaus.
- Zalmfilet
- €25.75
- Met groene asperges, haricots verts en ovengebakken tomaat, geserveerd met aardappelpuree.
- Sliptongetjes (2 stuks)
- €25.75
- Geserveerd met verse friet, een frisse salade en zelfgemaakte knoflooksaus
- Kipsaté
- €21
- Gegrilde kipsaté met verse friet, zoet-zure salade en pindasaus.
- Vegetarische stamppot
- €18
- Stamppot naar keuze geserveerd met vegetarische gehaktballen.
- Vegetarische stamppot
- €18
- Stamppot naar keuze geserveerd met kaaskroketjes en botersaus.
- Wekelijkse specialtjes
- Kijk op onze schoolborden in het restaurant of vraag het aan ons personeel voor meer details.
- Kindermenu
- €16.25
- Verse friet geserveerd met salade, appelmoes, en keuze uit een vleeskroket, gehaktbal of kaaskroketten.
Desserts
- Vlaflip - Yogurt with vanilla custard and red berry sauce
- €5.5
- Vanilla ice cream, fresh strawberry’s, red fruit sauce, and whipped cream
- €7
- Homemade butter biscuit served with vanilla ice cream
- €7
- Vanilla ice cream served with rum raisins and whipped cream
- €7
- Homemade apple pie with whipped cream
- €8.5
- Homemade chocolate cake with vanilla ice cream
- €7.75
- Poffertjes with butter, powdered sugar and vanilla ice cream
- €7.75
- Heavenly coffee
- €9
Drinks
- Coffee
- €3.25
Frequently Asked Questions
Book a table
Are you a restaurant owner?
Register your Restaurant
Tell us more about you and we will contact you as soon as possible
Already a Client
Log in to TheFork Manager and contact us by Chat.