Menu 2025 - De Blauwe Sluis
Get a taste of this menu
Explore the culinary offerings of this restaurant and let yourself be inspired.
Chef
Rens Kemp, Dennis Engelen
Type of cuisine
French
Menu photos (8)
All food photos (39)
Om Mee te Beginnen
- Oesters
- €3
- Oesters van het seizoen, geserveerd met fijngesneden sjalot in rode wijnazijn
- Breekbroodje
- €6
- Breekbroodje van bakkerij van doorn met verschillende dips
Soepen
- Verse Tomatensoep (Vegetarisch Mogelijk)
- €6
- De tomatensoep van de blauwe sluis wordt uitsluitend bereid met verse tomaten, ui en selderij. Deze wordt geserveerd met gebakken gehaktballetjes *Ook te bestellen zonder gehaktballetjes
- Pompoensoep
- €6.5
- Heerlijke soep van verse pompoen, wortel, knolselderij, zoete aardappel en een vleugje room
- Kreeftensoep
- €8
- Deze romige kreeftensoep is gevuld met rivierkreeftenvlees en zeekraal
Voorgerechten
- Rundertataki
- €11
- Oosters gemarineerde plakjes runderhaas geserveerd met wasabinootjes, wasabi-creme en ingelegde gember
- Salade Gegrilde Tonijn
- €14
- Een heerlijke salade met verse gegrilde tonijn, avocado, zeekraal, komkommer, Tomaat en een frisse sesamdressing
- Vissalade “De Blauwe Sluis”
- €14
- Onze topper! Aangemaakte salade met rauwkost en zeekraal, gevuld met gerookte zalm, hollandse garnaaltjes en huis-gerookte rivierpaling
- Hollandse Garnalencocktail
- €11
- De echte garnalencocktail van vroeger; fris van smaak en romig op de tong, gemaakt van verse hollandse garnaaltjes en een romige whisky-cocktailsaus, geserveerd met verse avocado
- Burrata
- €12.5
- Verse burrata geserveerd op een bedje van rucola met honingtomaatjes, gegrilde courgette, pijnboompitjes, balsamico- crème
- Zalmtartaar
- €13
- Tartaar van gerookte zalm aangemaakt met sesamdressing, geserveerd met tempura van zeewier en wasabinootjes
Voorgerechten
- Gehaktbrood Smokey Bacon
- €10
- Gehaktbrood volgens eigen recept met smokey barbecuesaus, gesmolten cheddar En uitgebakken spek-crumbles. Geserveerd op een bedje van sla met gerookte amandelen
- Gros Gris Slakken van Slow Escargots
- €11
- In het rustige nieuwaal bij zaltbommel staat een wel heel bijzondere kwekerij: slakkenkwekerij slow escargots. Hier kweekt eigenaar lennard ter hall op biologische wijze en met veel geduld prachtige slakken. Wij serveren een half dozijn van deze lekkernijen in de kruidenboter met een stokbroodje
- Gamba’s in Chiliroom
- €14
- Heerlijke gamba’s in een zoet-pittige chiliroomsaus met zeekraal, taugé en bosui
- Verse Carpaccio van Hollands Rundvlees
- €13
- Dun gesneden carpaccio van hollands rundvlees, gegarneerd met parmezaanse kaas, gegrilde pijnboompitten, uitgebakken spekjes en een heerlijke truffel-crème
- Gerookte Kermispaling op Toast met Parmaham
- €13
- “luxe en lekker”: huis-gerookte rivierpaling op toast in het jasje geserveerd met parmaham en meloen. Gerookte paling zoals vroeger uit de rookton van de blauwe sluis of van de kermis in empel, den bosch of rosmalen *Ook gefileerd te bestellen!
- “Van Alles een Bietje”
- €13.5
- Bourgondische schaal van streekproducten en lekkernijen uit de keuken van “de blauwe sluis” - laat je gewoon verrassen
Hoofdgerechten Vlees
- Rendang
- €21
- Of zoals de indonesiërs zeggen: ‘rndang’. langzaam gegaarde stoofschotel op basis van een kruidige boemboe en mals rundvlees, geserveerd met zoetzure groenten, rijst en cassave.
- Saté van Reggie
- €20
- Een spies van gemarineerde kippendijen zwemmend in reggie’s satésaus, geserveerd met taugé, zoetzure groenten en droog gebakken uitjes. Graag serveren we dit gerecht als eerbetoon aan reggie.
- Sticky Spare Ribs
- €19
- Krabbetjes, ribbetjes, kluifjes, bötjes, vleesribben, oftewel spare-ribs, langzaam gegaarde spare-ribs uit eigen zoete ketjapmarinade, mals en vlezig, zoals het hoort! Geserveerd met chilimayo *Ook extra pikant te bestellen
- Ossenhaaspuntjes met Pepersaus
- €28
- Van de beste ossenhaas gesneden puntjes, op eigen wijze gebakken met uienringen en geserveerd met een heerlijk romige pepersaus
- Ribeye van de Grill
- €33
- Deze graangevoerde black angus ribeye (±300gr) is botermals. Door de marmering van vet een mooie volle smaak. Wij grillen de ribeye en serveren deze met chimichurri
- Lams-Stoofpotje
- €23
- Een mooie samenstelling van lamsvlees met diverse groenten en kruiden vormen de basis van deze heerlijke stoofpot, langzaam gegaard in een krachtige lamsfond. Geserveerd met couscous
- “De Allerbeste Biefstuk”
- €33
- Een tournedos van ossenhaas (±230gr) van slagerij ebergen uit lith, van het Limousinrund; gebakken in roomboter en geserveerd met rode portsaus. We zijn er trots op de beste biefstuk uit de regio te mogen serveren.
Hoofdgerechten Vis
- Surf & Turf”
- €35
- Een combinatie van een halve tournedos (slagerij ebergen) en een halve kreeft, Geserveerd met kruidenboter
- Hele Kreeft (600-700gr)
- €42
- Traditioneel gekookt in bouquet garni en geserveerd met limoenmayonaise *ook mogelijk van de grill met kruidenboter
- Tonijnsteak van de Grill
- €23
- Een mooie rosé gegrilde tonijnfilet met sesamzaadjes en verse zeekraal. Geserveerd met wasabi, ingelegde gember en sojasaus
- Vis-Trio “Uit Scheveningen”
- €21
- Kabeljauw, zalm en heilbot vormen de trio zoals u al jaren van ons gewend bent. Momenteel wordt de vistrio geserveerd met een romige kreeftensaus
- Pasta Aglio Olio met Gamba’s en Chilivlokken
- €25
- Tagliatelle met verse knoflook, gebakken gamba’s en roergebakken groenten
- ’N Braoj Paling
- €27
- Als je geboren bent aan de maas dan ben je opgegroeid met de geur en de smaak van vis, gekookt, gebakken of gerookt. Wij bakken de paling het liefst in de roomboter met een samenstelling van heerlijke kruiden
Noch Visch Noch Vleesch
- Thaise Groenten-Curry
- €20
- Gevulde Ravioli’s
- €19.5
- Met ricotta en spinazie gevulde ravioli’s, geserveerd met rucola in een tomaten-pesto saus
- Truffelrisotto
- €21
- Romige risotto met diverse paddenstoelen, geserveerd met parmezaanse kaas, pijnboompitjes en rucola
- Maaltijdsalade Geitenkaas
- €18
- Een samengestelde salade met een geitenkaascrouton, geserveerd met geroosterde pijnboompitten, zongedroogde tomaatjes, diverse noten, croutons, druiven, appel balsamico dressing
Kindergerechten
- “Zo Gezond Als een Vis”
- €6
- Gepaneerde megavisstick met frites, appelmoes en mayonaise
- “kroket of Frikandel met”
- €7
- Gewoon lekker: frikandel of draadjesvleeskroket met frites, appelmoes en mayonaise
- Extra snack
- €2
- “Kinder-Spare ribs”
- €10
- Een kleine portie spare ribs met frites, appelmoes en mayonaise
- Biefstuk
- €15
- Onze bekende biefstuk, gebakken in de roomboter, geserveerd met kruidenboter
Nagerechten
- Kinderijsje
- €5
- Vanilleijs in een verrassingsbeker met slagroom
- Dame Blanche
- €6
- Vanilleijs met warme chocoladesaus en slagroom
- Guilty Pleasure
- €7
- Cookie dough ijs met extra cookie dough en karamel fudge, geserveerd met warme chocoladesaus
- Cheesecake van Onze’n Den
- €8
- Met bastogne-bodem, geserveerd met een bolletje citroenijs en saus van rood fruit
- Hemelse Modder van Tante Toos
- €7
- Tante toos was meer dan 30 jaar de spil op de blauwe sluis waar alles om draaide. Huisgemaakte chocolademousse geserveerd met slagroom. Dit gerecht zal nooit meer van onze dessertkaart verdwijnen
- Kaasplènkske van de Bossche Mért
- €11
- Vroeger mochten we vaak met moeders mee naar de bossche mért. Één van de hoogtepunten was het uitje naar ‘de kaas-meneer’. Wij laten ons tegenwoordig Iedere week verrassen door een samenstelling van diverse hollandse en buitenlandse kazen van de bossche mért
- Schaaltje Macarons Voor Bij de Koffie (5 Stuks)
- €5.5
Frequently Asked Questions
Book a table
Are you a restaurant owner?
Register your Restaurant
Tell us more about you and we will contact you as soon as possible
Already a Client
Log in to TheFork Manager and contact us by Chat.