Menu 2025 - De Watermölle
Get a taste of this menu
Explore the culinary offerings of this restaurant and let yourself be inspired.
Chef
Hendrik Eleveld
Menu photos (6)
All food photos (4)
Lunchkaart de watermölle 11:30 – 16:30 uur- soepen
- Pomodori soep
- €6.5
- Soep van de week
- €6.5
- Franse uiensoep
- €6.5
- Met kaascrouton
Lunchkaart de watermölle 11:30 – 16:30 uur- rijk belegd (keuze uit maïs of bruin)
- Molenbrood de watermölle
- €11
- 2 stevige plakken molenbrood belegd waarvan een met huisgerookte zalm én een plak belegd met tonijnsalade.
- Molenbrood rundercarpaccio
- €9.75
- Met pesto-olie en truffel mayonaise.
- Molenbrood gezond
- €8.75
- Met ham, kaas en ravigotte saus.
- Molenbrood clubsandwich
- €11.5
- Met ham, kaas, spek, ei, kip, tomaat en komkommer.
- Wraps
- €9.5
- Gerookte kip kerrie, huisgerookte zalm en basilicumsaus, rundercarpaccio met truffel mayonaise
Lunchkaart de watermölle 11:30 – 16:30 uur- salades
- Gemengde salade naar keuze
- €11.5
- Af te toppen met : geitenkaas, huisgerookte zalm, gamba’s, tonijn of ossenhaaspuntjes
Lunchkaart de watermölle 11:30 – 16:30 uur- lunchgerechten
- Uitsmijter
- €11.5
- 3 eieren met ham en/of kaas
- Tosti molenbrood
- €9.75
- kaas of ham/kaas
- Tosti watermölle
- €5.75
- Ham, kaas tomaat en pesto
- 2 kroketten van oma bob’s
- €6.5
- Op molenbrood (vega mogelijk)
- Broodje warme beenham
- €9.5
- Met mosterd/honing saus
- Pannenkoek de watermolen
- €9.75
- Met spek, appel of kaas
- Flammkuchen
- €8.25
- Met ui, spek en kaas en rucola óf met feta, ui, paprika en rucola
- Beefburger
- €9.5
- Met ui, augurk, kaas, tomaat en spek. Met friet en salade
- Saté van kippendij met satésaus
- €15.5
- Geroosterde uitjes en seroendeng. Met friet en salade
- Tosti hawai
- €6
- Kaas en ananas
Lunchkaart de watermölle 11:30 – 16:30 uur- voor de kleintjes
- Brood met kaas
- €3.25
- Mais of bruin.
- Pasta bolognese
- €6.5
- Biefstukje 100gr
- €12.5
- Met friet, appelmoes en mayonaise.
- Friet met kipnuggets, vissticks, frikandel of kroket
- €6.5
- Met appelmoes en mayonaise.
- Tomatensoepje
- €4.5
Gebak
- Twentsche krentewegge
- €3.95
- Wij hebben een dagelijks wisselend assortiment van ca 5 soorten vers gebak, vraag naar het aanbod van vandaag. Op basis van reservering hebben wij ook heerlijk glutenvrij en lactosevrij gebak.
- Huisgemaakt brownie
- €5.25
- Wij hebben een dagelijks wisselend assortiment van ca 5 soorten vers gebak, vraag naar het aanbod van vandaag. Op basis van reservering hebben wij ook heerlijk glutenvrij en lactosevrij gebak.
Dinerkaart de watermölle- koude voorgerechten
- Mandje molenbrood
- €6.5
- Mais,- en bruinbrood met tapenade van tomaat en olijven, knoflooksaus, en kruidenboter
- Rundercarpaccio
- €13.5
- Met basilicumcrème, parmezaanse kaas, pijnboompitten en groene salade
- Oesters
- €15
- Per 6 geserveerd met frambozenazijn. (ook per stuk mogelijk à 3.00)
- Gerookte zalm en paling
- €15.5
- Met groene kruidensalade en citroencrème
- Wildzwijnsham
- €14
- Met witlofsalade en preiselbeerencompôte
- Groene salade
- €13.5
- Met gebakken baklever, paddenstoelen en mosterdcrème (vegetarisch mogelijk)
- Terrine van konijn
- €13.5
- Geserveerd met een chutney van rozijnen en sjalotten
Dinerkaart de watermölle- warme voorgerechten
- Mosterd crèmesoep
- €6.95
- Met spekjes en brood (kan vega)
- Bouillabaisse
- €9.5
- Rijkelijk gevulde vissoep met stukje brood
- Wild bouillon
- €6.95
- Met groene kruiden en champignons
- Champignon dordogne
- €10.25
- Champignons in bierbeslag gefrituurd met warme knoflooksaus
- Wintertorentje
- €15.5
- Van eendenlever, bloedworst, baklever, appel en appeljus
- Heerlijke proeverij (pp)
- €16.5
- Van warme en koude voorgerechten, v.a. 2 personen
Dinerkaart de watermölle- hoofdgerechten
- Gebakken zalm
- €23.5
- Met peultjes, kruidenrisotto en honingsaus
- Tamme eendenborst
- €24.5
- Gebakken eendenborstfilet met rodekool en rozenbottelsaus
- Wildpeper
- €22.5
- Stoof van wild en champignons met wildgarnituur
- Langzaam gegaarde hazenbout
- €28.5
- Met spekjes en uitjes in wildsaus en met wildgarnituur
- Portobello
- €17.25
- Gevuld met gebakken paddenstoelen, geitenkaas en honing (kan vega)
- Gebakken hertenbief
- €28.5
- Met rodewijnsaus en wildgarnituur
- Tournedos
- €24
- Runderfilet met voorjaarsbosui en een port-truffeljus ladysteak 150 gram
- Tournedos
- €28.5
- Steak 180 gram
- Tournedos
- €39.5
- King 300 gram
- Kalfslever
- €22.5
- Gebakken lever met ui, spek en appelpartjes
- Varkenshaas
- €19.5
- Gegrild met paddenstoelen en pepersaus
- Draadjesvlees
- €23.5
- Zacht gegaard rundvlees met appeljus, puree en appelpartjes
- Gebakken zeebaarsfilet
- €24
- Met courgette en tomaat-basilicumsaus
- Kruidenrisotto
- €22
- Met gamba’s, groene kruiden, knoflook en room
Dinerkaart de watermölle- chef’s menu
- 3 gangen
- €39.5
- Hoofdgerechten worden geserveerd met een huisgemaakte salade, groenten en aardappelgarnituur.
- 4 gangen
- €44.5
- Hoofdgerechten worden geserveerd met een huisgemaakte salade, groenten en aardappelgarnituur.
- 5 gangen
- €49.5
- Hoofdgerechten worden geserveerd met een huisgemaakte salade, groenten en aardappelgarnituur.
Voor de kleintjes (tot 10 jaar)
- Pannenkoek (vega)
- €5.75
- Pasta bolognese
- €6.5
- Friet
- €6.5
- Met frikandel, kroket, kipnuggets of vissticks
- Kinderijsje
- €4.25
Desserts
- Coupe de watermölle
- €8
- Vanilleijs, slagroom, fruit en likeur
- Proeverij van zoete nagerechtjes
- €11.5
- Crème brûlée
- €8.5
- Met walnotenijs en slagroom
- Ananas in bierbeslag
- €10.5
- Gebakken en geserveerd met kokosijs en fruitcoulis
- Krokante chocoladebavarois
- €10.5
- Chocoladetaart met witte chocoladeijs en kletskop
- Koffie compleet
- €10.5
- Met een likeurtje naar keuze en lekkernijen
- Kaasplankje
- €15.5
- Met buitenlandse en binnenlandse kaassoorten
Frequently Asked Questions
Book a table
Are you a restaurant owner?
Register your Restaurant
Tell us more about you and we will contact you as soon as possible
Already a Client
Log in to TheFork Manager and contact us by Chat.