Menu 2025 - Grieks Restaurant Alexandros
Get a taste of this menu
Explore the culinary offerings of this restaurant and let yourself be inspired.
Last update
December 12, 2025
Type of cuisine
Greek
Menu photos (4)
All food photos (4)
Brood, dips & soep
- Psomi
- €5.9
- Stokbrood met zelfgemaakte kruidenboter en tapanades
- Tzaziki
- €6.5
- Griekse yoghurtsaus met komkommer en knoflook
- Skordopsomo
- €6.5
- Knoflookbrood met kaas
- Dagsoep
- €6.5
Koude gerechtjes
- Carpaccio
- €12.5
- Dun gesneden ossenhaas
- Gerookte zalmfilet
- €10.5
- Tonijn salade
- €9.5
- Garnalencocktail
- €9.5
- Dolmadakia
- €8.5
- Druivenbladeren, gevuld met gehakt en rijst
Warme gerechtjes
- Kalamarakia
- €10.5
- Gefrituurde inktvisringen met knoflooksaus
- Garides
- €14.5
- Gebakken grote garnalen in knoflook en olijfolie
- Tirospanakopita
- €8.5
- Zelfgemaakte bladerdeeg, gevuld met spinazie en feta
- Feta tou fournou
- €9.5
- Feta uit de oven
- Manitaria a la greco
- €8.5
- Gevulde champignons met feta
- Midia
- €9.5
- Mosselen met knoflook en roomsaus
- Keftedakia
- €7.5
- Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
Hoofdgerechten - vlees (specialiteiten van de chef)
- Tiganaki vodino
- €24.5
- Originele griekse specialiteit: ossenhaaspuntjes, paprika, ui. afgeblust met metaxa in wijnsaus. Geserveerd met tzatziki, friet en een salade met overheerlijke dressing.
- Tiganaki kotopoulo
- €22.5
- Originele griekse specialiteit: kip, paprika, ui. afgeblust met metaxa in wijnsaus. Geserveerd met tzatziki, friet en een salade met overheerlijke dressing.
- Arni tou fournou
- €24.5
- Lamsbout met diverse groenten. Geserveerd met tzatziki, friet en een salade met overheerlijke dressing.
- Stifado
- €24.5
- Overheerlijke stoofschotel van kalfsvlees met sjalotjes in tomatensaus. Geserveerd met tzatziki, friet en een salade met overheerlijke dressing.
- Mousaka
- €19.5
- Meerdere lagen aardappelen, aubergines en gehakt, overgoten met bechamelsaus en diverse daggroentes. Geserveerd met tzatziki, friet en een salade met overheerlijke dressing.
Hoofdgerechten - vlees (van de grill)
- Alexandros mixed grill
- €27.5
- Lamskotelet, suflaki, kipfilet, suzuki, gyros, rijst, tzatziki en een salade
- Hermes schotel
- €25.5
- Suzuki, souflaki, varkenshaas, gyros, rijst, tzatziki en een salade
- Gyros
- €18
- Geroosterde reepjes mager varkensvlees met rijst
- Gyros speciaal
- €18.5
- Geroosterde reepjes mager varkensvlees met gesmolten kaas en rijst
- Suflaki
- €19.5
- 2 Spiezen van varkensfilet met gyros en rijst
- Bifteki
- €19.5
- Gekruid gehakt, gevuld met fetakaas, met gyros en rijst
- Kipfilet
- €18.5
- Kipfilet met rijst
- Lamskoteletten
- €25.5
- 5 Lamskoteletten
- Ossenhaas
- €27.5
- Gegrilde ossenhaas met champignon- of pepersaus
Hoofdgerechten - vlees (schotels (voor 2 personen))
- Alexandros schotel
- €52
- 2 Suzuki’s, 2 suflaki’s, 2 lamskoteletten, 2 kipfilets, boerensalade, gyros, rijst, tzatziki en witte bonen
- Anthony en nikita schotel
- €49
- 2 Suzuki’s, 2 suflaki’s, gyros, mousaka, rijst, friet, en boerensalade
- Tiganaki kotopoulo
- €22.5
- (Voor 2 personen) kip, paprika, ui. afgeblust met metaxa in wijnsaus. Met bijpassend garnituur en salade.
Hoofdgerechten - vis
- Zalm
- €23.5
- Gefileerde en gebakken zalmforel. Geserveerd met tzatziki, friet en een salade met overheerlijke dressing.
- Garides
- €24.5
- Gebakken grote garnalen. Geserveerd met tzatziki, friet en een salade met overheerlijke dressing.
- Kalamaria
- €20
- Gefrituurde inktvisringen. Geserveerd met tzatziki, friet en een salade met overheerlijke dressing.
- Psaria mix (1 persoon)
- €25.5
- Kalamaria, scampi en zalm. Geserveerd met tzatziki, friet en een salade met overheerlijke dressing.
Hoofdgerechten - vegetarisch
- Vegetarische mousaka
- €17.5
- Aardappels, aubergine en courgette
- Griekse groenteschotel
- €17.5
- Aardappels, courgettes, paprika, aubergines en ui
- Griekse boeren maaltijdsalade
- €9.5
Mezedes
- Mezedes - kleine griekse gerechten en hapjes (pp)
- €29
- U kunt genieten van het échte griekenland met échte griekse mezedes. Ons advies: 3 tot 4 lekkere warme of koude gerechtjes en een nagerechtje.
Frequently Asked Questions
Book a table
Are you a restaurant owner?
Register your Restaurant
Tell us more about you and we will contact you as soon as possible
Already a Client
Log in to TheFork Manager and contact us by Chat.