Menu 2025 - Heeren van Sonoy
Get a taste of this menu
Explore the culinary offerings of this restaurant and let yourself be inspired.
Last update
November 13, 2025
Chef
J. Bouwens
Type of cuisine
International
Menu photos (6)
All food photos (9)
Lunch - sonoy’s klassiekers
- “HVS”
- €15
- Gebakken kip | champignons | lente-ui | hoisinsaus
- Tonijnsalade
- €14
- Appel | cornichon | ei | tomaat | rode ui | kappertjes
- “Grootmeester” kroketten
- €12
- 2 kroketten | mosterd
- Gerookte zalm
- €15
- Gefrituurde kappertjes | limoenmayonaise | olijven
- Gebakken geitenkaas
- €14.5
- Honing | appel | abrikoos | walnoten
- Alkmaarse kaassalade
- €14
- Koolsalade | mosterdmayonaise | bieslook | walnoten
- Rundercarpaccio
- €15
- Truffelmayonaise | pijnboompitten | rucola | Parmezaanse kaas
Lunch - eiergerechten
- Uitsmijter
- €10
- Ham | kaas | spek | champignons
- Uitsmijter “patron”
- €15.5
- Carpaccio | parmezaanse kaas truffelmayonaise | cashewnoten
- Boerenomelet
- €14
- Paprika | ui | champignons | spek | kaas
Lunch - soepen
- Pomodori soep
- €8
- Kaasstengel | bosui
- Alkmaarse kaassoep
- €9
- Kaasstengel | peterselie-olie
Lunch - tosti
- Tosti geitenkaas
- €11
- Bruin brood | pesto | honing | rucola | walnoot
- Tosti salami
- €10
- Bruin brood | brie | balsamico | pijnboompitten | rucola
Lunch - sonoy’s specials
- Club sandwich
- €15
- Wit brood | kip | bacon | sla | ui tomaat | truffelmayonaise
- Burrata
- €14
- Brioche | tomaat | pijnboompitten | balsamico | abrikoos
- Sonoy’s plateau “12-uurtje”
- €16.5
- Zalm | carpaccio | kaassalade | kroket 4 breekbroodjes | kaas- of tomatensoepje
- Pulled chicken
- €15
- Brioche | bosui | limoenmayonaise | granaatappelpitjes
- Warme pastrami
- €14.5
- Wit brood | piccalilly mayonaise | tomaat | sla | augurk
Lunch - pannenkoek
- Sonoy’s pannenkoek
- €13
- Amarenakersen | hangop | gekarameliseerde amandel
- Pannenkoek
- €8
- Ham | kaas | spek | appel
Lunch - maaltijdsalades (geserveerd met brood en kruidenboter)
- Caesar salade
- €21
- Warme kip | olijven | parmezaanse kaas | croutons | spek
- Vitello tonnato salade
- €24
- Kalfsmuis | tonijn | gefrituurde kappertjes | limoenmayonaise
- Geitenkaas salade
- €22
- Honing | appel | abrikoos | walnoot
- Falafel salade
- €24
- Falafel | ui | feta | granaatappel
Lunch - plates (geserveerd met friet)
- Sonoy’s runderburger
- €20
- Brioche | spiegelei | cheddar | bacon
- Kipsaté
- €22
- Kippendijen | thaise pindasaus | cassave chips | gebakken uitjes
Lunch - gebak
- Appeltaart
- €4.5
- Panna cotta
- €4.5
- Hazelnoot
- €4.5
Lunch - om te delen
- Friet
- €5
- Met schil | mayonaise
Diner - starters
- Broodplankje
- €8.5
- Aioli | tomatentapenade | kruidenboter
Diner - voorgerechten
- Ceviche van kabeljauw
- €14
- Passievrucht | mango chutney | limoen | cassave chips
- Vitello tonnato
- €16
- Kalfsmuis | tonijn | limoenmayonaise | nori | zeebanaantjes
- Terrine van paling
- €17
- Paling | opperdoezer | rode kool | bietengel
- Rundercarpaccio
- €15
- Truffelmayonaise | pijnboompitten | rucola | parmezaanse kaas
- Bietentartaar
- €13
- Rode biet | zoetzuur van gele biet | quinoa | geitenkaas
- Pompoen crème brûlée
- €13
- Crème fraîche | parmezaanse kaas | rucola | pijnboompitten
Diner - soepen
- Pomodori soep
- €8
- Kaasstengel | bosui
- Alkmaarse kaassoep
- €9
- Kaasstengel | peterselie-olie
Diner - laat je verrassen door onze chef! (vanaf 2 personen)
- Chef’s proeverij (p.p.)
- €18
- Selectie van voorgerechten van onze dinerkaart met soepje naar keuze | vanaf 2 personen
- Meatstreet (p.p.)
- €39
- Flank steak | kalfsentrecote | kalfswang
- Chef’s dessert (p.p.)
- €16
- Grand dessert met de chef zijn favoriete nagerechten |
Diner - hoofdgerechten
- Porterhouse steak [800 gram]
- €79
- Pommes duchesse | groenten | saus naar keuze
- Flank steak [200 gram]
- €35
- Aardappelmousseline | groenten | saus naar keuze
- Kalfsentrecote [200 gram]
- €35
- Pommes noisettes | groenten | saus naar keuze
- Kalfswang
- €33
- 7 uur gesmoord | rode uiencompote | pedro ximénez-saus
- Zalm en papillotte
- €27
- Venkel | citroen | dille | witte wijn
- Vis van de dag – dagprijs
- Wij informeren je graag!
- Gekonfijte portobello
- €29
- Truffel | walnoot | old alkmaar | wokgroenten
- Caesar salade
- €21
- Warme kip | olijven | parmezaanse kaas | croutons | spek
- Vitello tonnato salade
- €24
- Kalfsmuis | tonijn | gefrituurde kappertjes | limoenmayonaise
- Geitenkaas salade
- €22
- Honing | appel | abrikoos | walnoot
- Sonoy’s runderburger
- €20
- Brioche | spiegelei | cheddar | bacon | friet
- Kipsaté
- €22
- Kippendijen | thaise pindasaus | cassave chips gebakken uitjes | friet
Diner - bijgerechten
- Friet
- €5
- Met schil | mayonaise
- Krieltjes
- €7
- Italiaanse kruiden | aioli
- Kleine caesar salade
- €11
- Little gem | ei | uitgebakken spekjes | croutons olijven | parmezaanse kaas
Diner - sauzen (keuze uit)
- Rode wijnsaus
- Champignon-truffelsaus
- Peperroomsaus
Diner - desserts
- Dame blanche
- €9.5
- Chocoladesaus | vanille-ijs | crumble
- Tarte tatin
- €10
- Creme anglaise | amandelschaafsel | hazelnoot | kaneel
- Bramentiramisu
- €10
- Gekonfijte druif | zwarte bessen-ijs | aardbeiengel
- Peren panna cotta
- €9
- gepocheerde peer | vanille hangop | meringue
- Scroppino
- €9
- Citroen-ijs | wodka | prosecco | limoncello
- Chef's dessert (p.p.) (vanaf 2 personen)
- €16
- Grand dessert met de favoriete nagerechten van de chef
- Kaasplank (p.p.)
- €15
- Vier verschillende kazen | bananenbrood | compote
Diner - speciale koffie’s
- Irish coffee
- €9.75
- Jameson
- Spanish coffee
- €9.75
- Licor 43 of tia maria
- Italian coffee
- €9.75
- Amaretto
- French coffee
- €9.75
- Grand marnier
- Kiss of fire
- €9.75
- Cointreau & tia maria
- Baileys coffee
- €9.75
- Baileys
Diner - kan je niet kiezen? (p.p.)
- Chef’s proeverij
- €18
- Selectie van voorgerechten van onze dinerkaart met soepje naar keuze | vanaf 2 personen
- Meatstreet
- €39
- Flank steak | kalfsentrecote | kalfswang vanaf 2 personen
- Chef’s dessert
- €16
- Grand dessert met de favoriete nagerechten van de chef | vanaf 2 personen
Frequently Asked Questions
Book a table
Are you a restaurant owner?
Register your Restaurant
Tell us more about you and we will contact you as soon as possible
Already a Client
Log in to TheFork Manager and contact us by Chat.