Menu 2025 - Herberg de Zwarte Ruiter
Get a taste of this menu
Explore the culinary offerings of this restaurant and let yourself be inspired.
Last update
November 5, 2025
Chef
Nathan Cloosterman
Type of cuisine
Dutch
Menu photos (1)
All food photos (21)
Preset menus
Explore the chef's selection menus with diverse dishes at fixed prices. Some are bookable via TheFork, while others are available onsite.
Onze dinerkaart (van 17.30 uur tot 21.00 uur)- voorgerechten
- Hertencarpaccio
- €16.5
- truffelcreme • rucola • pitten • oude kaas
- Gerookte eendenborst
- €15.5
- roodlof • bloedsinaasappel
- Garnalenkroketjes
- €15.5
- ravigotte • salade • toast
- Gerookte zalm
- €15.5
- Mierikswortelcreme • toast
- Salade geitenkaas
- €14.5
- spek walnoot peer
- Knolselderij carpaccio
- €13.5
- olijfolie • rozemarijnzout • cashewnoten • oude kaas
- Proeverijte van 3 voorgerechtjes
- €16.5
Onze dinerkaart (van 17.30 uur tot 21.00 uur)- soepen
- Limburgse mosterdsoep
- €8.5
- Wijnzuurkool • spekjes
- Gegratineerde uiensoep
- €8.5
- Soep van de dag (dagprijs)
- Wisselend
Onze dinerkaart (van 17.30 uur tot 21.00 uur)- hoofdgerechten vlees
- Kalfsoester
- €26.5
- Saliejus • heuvelland ham
- Biefstuk
- €25.5
- Blanc bleu belge rund • pepersaus • gratin
- Lamsnavarin
- €22.5
- Stoofpot van lam • lentegroenten
- Bommeriger hoen
- €22.5
- Cognacsaus • roseval aardappel
- Spareribs
- €22.5
- Ketjapmarinade • friet • salade
- Saté van varkenshaas
- €19.5
- Pindasaus • atjar • kroepoek • friet en salade
- Gerecht van de chef (dagprijs)
- Wisselend gerecht
Onze dinerkaart (van 17.30 uur tot 21.00 uur)- Hoofdgerechten vis
- Vis van de dag (dagprijs)
- Wisselend gerecht
- Limburgse forel
- €21.5
- Afgeblust met witte wijn • amandelen
- Zeebaars
- €24.5
- Sauce vierge
Onze dinerkaart (van 17.30 uur tot 21.00 uur)- hoofdgerechten vegetarisch
- Shakshuka
- €18.5
- Licht pittige tomaten-paprika stoof • gepocheerde eieren • brood • salade
- Maaltijdsalade val-dieu kaas
- €18.5
- Walnoten • honing • friet
- Vega verrassing van de chef
- €18.5
- Wisselend gerecht
Onze dinerkaart (van 17.30 uur tot 21.00 uur)- desserts
- Chefs special
- €8.5
- Verrassingsdessert van de chef • wisselend
- Moelleux au chocolat
- €9.5
- Huisgemaakt! • chocolate 'lava' taartje • vanille ijs • slagroom
- Heiße liebe
- €8.5
- Vanilleijs • saus van verse frambozen • meringue
- Dame blanche
- €8.5
- Vanilleijs • warme chocoladesaus • slagroom
- Mango bavarois
- €8.5
- Zoet, luchtig en romig mango dessert • slagroom
- Kaasplankje
- €14.5
- 3 streekkaasjes • stroop • kletzenbrood
- Dessert van de chef (dagprijs)
- Zoet dessert van de chef • wisselend gerecht
Onze dinerkaart (van 17.30 uur tot 21.00 uur)- speciale koffies
- Koffie zwarte ruiter
- €8
- Koffie heuvelland
- €8
- Hasseltse koffie
- €8
- Limburgse koffie
- €8
- Met els en slagroom
- Irish coffee
- €8
- Met whiskey en slagroom
- Italiaanse koffie
- €8
- Met amaretto en slagroom
- Franse koffie
- €8
- Met grand marnier en slagroom
- Spaanse koffie
- €8
- Met licor 43 en slagroom
Hoofdgerechten - vlees
- Gerecht van de Chef
- Wild variërend aanbod
- Runderbiefstuk
- €26.5
- Blanc bleu belge rund jachtsaus
- Zuurvlees
- €19.5
- Huisgemaakte limburgse specialiteit rundvlees
- Spaakhammetje
- €22.5
- Herfstgarnituur mosterdjus
- Kipfilet
- €21.5
- Romige knoflooksaus gratin
- Saté van varkenshaas
- €19.5
- Pindasaus atjar kroepoek
Hoofdgerechten - vis
- Vis van de dag
- Wisselend
- Limburgse forel
- €22.5
- Afgeblust met witte wijn amandelen
- Zalmfilet
- €24.5
- Op de huid gebakken dijonnaise
Hoofdgerechten - vegetarisch
- Gerecht van de chef
- €18.5
- Wisselend
- Pompoen chili
- €18.5
- Kideybonen tortilla’s crėme fraîche witte rijst
- Salade geitenkaas
- €18.5
- Walnoot peer
Frequently Asked Questions
Book a table
Are you a restaurant owner?
Register your Restaurant
Tell us more about you and we will contact you as soon as possible
Already a Client
Log in to TheFork Manager and contact us by Chat.