Explore the culinary offerings of this restaurant and let yourself be inspired.
Last update
May 14, 2025
Chef
Peter Lobbes
Type of cuisine
French
Menu photos (3)
Dinerkaart - voorgerechten
“Broodplankje”
€8.5
Een heerlijke selectie van tapenade, kruidenboter en aioli, geserveerd met vers brood
“Deelhapjes”
€12.5
Perfect om te delen! Geniet samen van een mix van nacho’s met salsa, crême fraîche, chilisaus en brood met kruidenboter
“Gamba kroketjes”
€12
Krokante gamba kroketjes, geserveerd met little gem sla en een frisse mangosalsa
“Mosterdkaassoep”
€7
Romige mosterdkaassoep gevuld met drentse droge worst
“Knolselderijcarpaccio”
€11
Dunne plakjes knolselderij, geserveerd met erwtenpuree en vegan pepermayonaise
“Vitello tonnato”
€13
Malse kalfslende met tonijnsaus, kappertjes en little gem sla
“Verrassingsproeverij”
€13
Een proeverij van diverse voorgerechten
“Groene aspergesoep”
€7
Lichte aspergesoep met croutons en prei
“Rundercarpaccio”
€14
Gerookte biefstukcarpaccio met truffelmayonaise, oude kaas en geroosterde noten
Dinerkaart - Hoofdgerechten (klassiekers)
“Saté van kippendij”
€22.5
Saté geserveerd met satésaus en cassave
“Ravioli”
€22
Gevuld met romige ricotta en spinazie, met pesto en rucola
“Tournedos”
€33
Malse biefstuk met pepersaus
“Wilde gamba's”
€26
Sappige gamba's met een vleugje limoen en knoflook
“Spareribs”
€27
24 Uur langzaam gegaarde spareribs, naar keuze zoet of pittig, geserveerd met knoflooksaus en chilisaus
Dinerkaart - Hoofdgerechten (specialiteiten)
“Runderstoof”
€26
Stoofpotje van mals rundvlees, geserveerd met krieltjes en een crême van pastinaak
“Bieten risotto”
€22
Romige risotto met rode biet, mascarpone, geroosterde noten en champignons
"Vegan stoofschotel”
€23
Licht pittige stoofschotel met jackfruit, bloemkool en mais
“Vishuysselectie”
Verse vis van “t vishuys roden
“Lamstfilet”
€28.5
Gebakken lamsfilet, geserveerd met een huisgemaakte tijmjus
“Chef's special”
Laat u verrassen door de creativiteit van onze chef, vraag de bediening naar de specialiteit van de dag
Dinerkaart - Desserts
“Tiramisu”
€9
Traditionele tiramisu met een vleugje roner likeur
“Oreo parfait”
€9
Romige parfait met een knapperige crumble en slagroom
“Sorbetduo”
€9
Verfrissend peren- en cassissorbetijs, chocoladeparels en slagroom
“Vanille crème brûlée”
€9.5
Huisgemaakt, geserveerd met chocolade-ijs
“Dame blanche”
€8
De klassieker met vanille-ijs, warme chocoladesaus en slagroom
“Koffie-de-luxe”
€11.5
Koffie geserveerd met twee huisgemaakte lekkernijen, een toefje slagroom en een verrassingslikeur
“Coupe caramel”
€8
Heerlijke combinatie van vanille-ijs, caramelblokjes, caramelsaus en slagroom
“Kaasplankje”
€12.5
4 Soorten kaas van de zuivelhoeve roden, vers brood en walnoten
“Dessert proeverij”
€9.5
Een selectie van diverse kleine desserts, perfect om te delen en te genieten
Dinerkaart - proeverijmenu van de chef
2 Gangen
€31.5
Voor- en hoofdgerecht
3 Gangen
€38
Voor- en hoofdgerecht + nagerecht
4 Gangen
€44
Voor- en hoofdgerecht + nagerecht + tussengerecht
5 gangen
€53
Voor- en hoofdgerecht + nagerecht + tussengerecht + kaasplankje
Feestelijk fris (fles)
Blû prosecco DOC – piccolo (fles 20 cl)
€9
Jaume serra – cava DO – brut
€32.5
Pommery brut silver
€75
Fris en fruitig (fles)
Winetime
€24.75
Oynos
€30.25
Esk valley
€46.75
Johan müllner
€38.5
Zacht en vol (fles)
Winetime
€24.75
Javier beltrán
€35.75
Cuvee marine
€33
Noble vines 446
€49.5
Zacht en fruitig
Winetime
€24.75
Luma
€35.75
Dos camelidos
€41.25
Bellingham
€46.75
Stevig en krachtig (fles)
Winetime
€24.75
Doña paula
€44
Domaine gayda
€38.5
Noble vines marquis red
€49.5
Fris en koel zoals rosé (fles)
Montgolfier
€24.75
Caleo
€27.5
Johannes egberts
€24.75
Bijzondere wijnen (fles)
Jean max roger
€48
Domaine vincent dampt
€50
Jean-luc colombo
€70
Chateau montlabert
€77.5
Dessertwijnen & port (glas)
Dona dolce
€5.5
Weltevrede estate – oupa se wyn
€6
Grupo estevez
€7
Barros
€5
Barros late bottled vintage
€8.5
Frequently Asked Questions
If you plan to eat at Het Wapen van Drenthe, the average price should be around €32. The average price is calculated based on appetizer/entrée or entrée/dessert, excluding drinks. Prices have been provided by the restaurant.
At Het Wapen van Drenthe, the chef is Peter Lobbes.
Yes, Het Wapen van Drenthe has been identified as having vegetarian options on the menu.
Absolutely, Het Wapen van Drenthe has been identified as having gluten-free options on the menu.
Absolutely, Het Wapen van Drenthe has been identified as having dairy-free options on the menu.
Yes, Het Wapen van Drenthe has been identified as having local food on the menu.
Book a table
For free
Are you a restaurant owner?
Register your Restaurant
Tell us more about you and we will contact you as soon as possible