Menu 2025 - Koeien en Kaas aan de Plas / Kühe und Käse
Get a taste of this menu
Explore the culinary offerings of this restaurant and let yourself be inspired.
Last update
October 28, 2025
Type of cuisine
International
Menu photos (10)
All food photos (8)
Preset menus
Explore the chef's selection menus with diverse dishes at fixed prices. Some are bookable via TheFork, while others are available onsite.
Available on Dec 26
Mittagsgerichte
- Baguette carpaccio
- €14.5
- Met handgeslagen carpaccio, frisée sla, rijpe goudse oplegkaas, krokante tuinboontjes en romige truffelmayo
- The cheesebaker (2 personen)
- €14.5
- Kaaspotje uit de oven. Met warme camembert, knoflook, rozemarijn, geserveerd met stokbrood en crudités
- Der schnitzel baguette
- €11.5
- Met een schnitzel wiener art, frisée sla, preiselbeerencompote en mosterdmayonaise
- Baguette gerookte zalm
- €13.5
- Met huisgerookte zalm, dille-komkommer, rode ui en dille-mosterdsaus
- Mittagsplatte kühe und käse (pp)
- €15.5
- 12-uurtje met croque en een gebakken eitje, kleine runderbouillon met draadjesvlees en “der philly”; Een slider belegd met langzaam gegaarde rib-eye, gebakken uien, jalapeño pepers en gesmolten goudse kaas
- Croque madame
- €11.5
- Luxe gegratineerde tosti met gruyère, goudse kaas, béchamelsaus en een spiegeleitje
- Rundvleeskroketten of kaaskroketten
- €9.5
- Met brood naar keuze, roomboter & mosterdmayo
- Tiroler gröstl
- €12.5
- Krokant aardappelgerecht uit de alpen met gerookte spekjes, ui en een gebakken ei
- Kaiserschmarrn (normaal)
- €9.5
- Oostenrijkse “gescheurde” luchtige pannenkoek met preiselbeerencompote, roomboter en poedersuiker
- Runderbouillon
- €8.5
- Met draadjesvlees en truffelroom
Frische salate
- Alpensee salat
- €15.5
- Winterse salade met huisgerookte zalm, bietjes, milde mierikswortel-crème en croutons
- Carpaccio salat
- €15.5
- Met ambachtelijke handgeslagen carpaccio, rijpe goudse oplegkaas, krokante tuinboontjes en romige truffelmayo
- Geitenkaas salat
- €12.5
- Salade met warme geitenkaas, witlof, gegrilde peer, walnootjes en sinaasappel-port dressing
Vorspeisen
- Ambachtelijke handgeslagen carpaccio
- €14.5
- Frisée sla, rijpe goudse oplegkaas, krokante tuinboontjes en romige truffelmayo
- The cheesebaker (2 personen)
- €14.5
- Kaaspotje uit de oven. Met warme camembert, knoflook, rozemarijn, geserveerd met stokbrood en crudités
- Kühe und käse brettl (vanaf 2 personen) (pp)
- €14.75
- Proeverijplank met vleeswaren en kaas; pastrami, beef preparé, carpaccio, kaastaart, kaas, runderbouillon, chutney, cornichons en toast
- Beef preparé
- €14.5
- Tartaar aangemaakt met kappertjes, cornichons, sjalot, worchestershire sauce, peterselie, eidooier en focaccia toast
- Huisgerookte zalm
- €15.5
- Met bietjes, milde mierikswortel-crème en croutons
- Warme geitenkaas
- €14.5
- Met witlof, gegrilde peer, walnootjes en sinaasappel-portdressing
- Runderbouillon
- €8.5
- Met draadjesvlees en truffelroom
Steaks vom grill
- Rib-eye steak (250 gr)
- €26.5
- Gemarmerde rib-eye met volle vleessmaak
- Haus steak 200 gr
- €23.5
- Boterzachte sukade steak met een diepe smaak
- Steak tasting 2 pers, (600 - 650 gr) (pp)
- €37.5
- Een proeverij met 3 verschillende getrancheerde steaks; rib-eye steak, tournedos en de haus steak
- Tournedos (200 gr)
- €33.5
- Mooiste steak van het middendeel van de ossenhaas, subtiel van smaak
- Côte de boeuf 2 pers, 800 gr (pp)
- €42.5
- Sappig dry aged ribstuk, ceremonieel aan tafel getrancheerd
- Bavette (200 gr)
- €22.5
- Mals met een stevige bite
- Kugel steak (150 gr)
- €18.5
- Malse kogelbiefstuk met een mooie bite
Käsefondue
- Zwitserse kaasfondue “moitié-moitié”
- €24.5
- Traditionele zwitserse fondue van 50% gruyère AOP en 50% zachte vacherin fribourgeois kaas
- Goudse kaasfondue
- €21
- Romige fondue van goudse boerenkaas en rijpe goudse oplegkaas
Extra’s voor bij de fondue
- Schwarzwälder platte voor 1 tot 2 personen
- €14.5
- Fijne vleeswarenplateau met schwarzwälder schinken, runderrookvlees, pastrami, fuet, spekjes, cornichons en zilveruitjes
- Italiaanse kruiden
- €2.5
- Truffeltapenade
- €3.5
Tellers plates
- Schnitzel wiener art
- €19.5
- Met frites en preiselbeerencompote
- Der lech burger
- €19.5
- Premium wagyu rundvlees met krokant spek, gekarameliseerde ui, gesmolten raclette en smokey honey bbq saus, geserveerd met frites en koolsla
- Der lech “new meat” burger
- €19.5
- Met de plantaardige burger van redefine meat, geserveerd met frites en koolsla
- Philly cheese burger
- €23.5
- Brioche bun met smeuïge ‘low & slow’ gegaarde rib-eye, gebakken uien, pittige jalapeño pepers, gesmolten goudse kaas, frisée sla en honing-mosterdsaus, geserveerd met frites en koolsla
- Regenboogforel uit de oven
- €21.5
- Met appel en kruiden
- Tiroler gröstl
- €19.5
- Krokant aardappelgerecht uit de alpen met gebakken spekjes, ui en een gebakken ei
Beilagen
- Frites met mayonaise of truffelmayonaise
- €4.75
- Loaded fries met jus
- €5
- Gröstl pommes
- €4.75
- Gebakken champignons, uien en spekjes
- €4.75
- Groene salade
- €4.75
Saucen
- Blauwschimmelkaas
- €4.5
- Rode pepersaus
- €3.5
- Stroganoffsaus
- €3.5
- Rode portsaus
- €3.5
- Traditionele jus
- €2.5
- Kruidenboter
- €2.5
Nachspeisen
- Das alpen fest vanaf 2 personen (pp)
- €14.5
- Toblerone chocolade fondue met marshmallows, banaan, lange vingers, apfelstrudel, kaiserschmarrn, panna cotta en vanille-ijs
- Schwarzwälder kirsch trifle
- €8.5
- Chocoladecake, mascarponemousse, kirsch, kersen en chocoladeschaafsel
- Apfelstrudel
- €6.5
- Met vanillesaus en slagroom
- Speculaas panna cotta
- €7
- Kaiserschmarrn
- €9.5
- Luchtige oostenrijkse “gescheurde” pannenkoek met preiselbeercompôte, roomboter en poedersuiker
- Scroppino
- €9.5
- Chique dolomieten afsluiter met citroen-sorbet, wodka en bubbels
- Käseplatte
- €14.5
- Kaasplank, geserveerd met 4 toepasselijke kaasjes, vijgenbrood, walnoten, perenstroop en chutney
Dessertweine
- Chateau puy servain haut montravel
- €7.5
- Semillon
- Pouderoux, maury hors d’ages, marie jeanne
- €8.5
- Rode dessertwijn, vol met kers, cassis, frambozen, de beste vriend van chocolade
Aufwärmers
- Affogato licor
- €8.5
- Licor 43 creme brulee, espresso, vanille ijs en caramelsiroop
- Schoko glüh
- €8.5
- Espresso, warme chocomel, licor 43 en slagroom
- Marshmallow chocolat
- €8.5
- Warme chocomel, mini marshmallows, frangelico en speculaas crumble
- Orange chocolat
- €8.5
- Warme chocomel, grand marnier, slagroom en sinaasappel geste
- Shots & schnaps 9+1 aktion
- €4.5
- Limoncello | nobeltje | jägermeister | flügel | salmari | tiroler obstschnaps
- Irish coffe
- €8.5
- Espresso, tullamore dew whiskey, slagroom
Frequently Asked Questions
Book a table
Are you a restaurant owner?
Register your Restaurant
Tell us more about you and we will contact you as soon as possible
Already a Client
Log in to TheFork Manager and contact us by Chat.