Menu 2025 - Sahan Amsterdam
Get a taste of this menu
Explore the culinary offerings of this restaurant and let yourself be inspired.
Last update
October 5, 2025
Type of cuisine
Mediterranean
All food photos (21)
Starter
- Cig kofte
- €11
- Ambachtelijke rauwe vegan gehaktballen [6 stuks]
- Atom
- €9.5
- Smaakexplosie van pittige cayennepepers, knapperige walnoten en geroosterde sesamzaadjes, gebakken in boter en geserveerd op een zijdezacht bedje van knoflookyoghurt waar je geen genoeg van krijgt
- Cacik
- €9
- Ofwel tsatziki; verfrissende combinatie van yoghurt, komkommer, knoflook en dille
- Antep ezme
- €8
- Frisse, licht-pikante salsa van tomaat, rode en groene pepers, uitjes, peterselie en olijfolie
- Cerkez chicken
- €8
- Kipsnippers met gemalen walnoten, kruiden en romige dressing
- Shakshuka
- €8
- Gebakken aubergine met tomaat, paprika, knoflook en olijfolie
- Hummus
- €8
- Een ware klassieker: kikkererwten, tahin, citroensap en olijfolie
- Haydari
- €8
- Dikke, romige yoghurt met knoflook, verse mint en olijfolie
- Peynir tabagi
- €12.5
- Kaasplankje van diverse kazen, geserveerd met meloen
- Feta dip
- €7
- Een heerlijk romige dip van Roquefort en fetakaas, besprenkeld met dille, pistache en basilicum
- Zaytun
- €6
- Grote, groene olijven – zalig gemarineerd volgens mayrig’s recept
Diner- warme mezze
- Nohut guvec
- €12.5
- Kostelijk stoofpotje met lamsvlees en kikkererwten in tomatensaus
- Manti
- €12.5
- Gebakken deegenvelopjes [ravioli-stijl] gevuld met lamsgehakt, geserveerd met knoflookyoghurt- en tomatensaus
- Hingel
- €12
- Deegkussentjes gevuld met zachte, romige aardappelen, verrijkt met een royale dosis verkruimelde feta en een verfrissende mint-peperolie die je smaakpapillen doet dansen
- Patlican kizartmasi
- €10
- Gebakken aubergine met tomaten- en yoghurtsaus
- Spinaci
- €11.5
- Spinazie, bereid op z'n Italiaans met walnoten, paprika en knoflook, op een bedje van frisse yoghurt
- Soslu mini kofte
- €11.5
- Mini-lamsgehaktballetjes in tomatensaus
- Sicak mantar
- €10
- Grote champignons gevuld met kaas, pistache en boter
- Sigara boregi
- €8
- Opgerolde 'sigaartjes' van yufkadeeg, gevuld met fetakaas en peterselie
- Icli kofte
- €8
- Gebakken, fijne tarweballetjes, gevuld met gekruid lamsgehakt en walnootjes
- Arnavut cigeri
- €12.5
- Gebakken stukjes malse lamslever met aardappeltjes, rode ui, komijn en paprikapoeder
- Karides tava
- €12.5
- In de pan gebakken garnalen met knoflook, peper en tomatensaus
- Calamari
- €12.5
- Gefrituurde inktvisringen, geserveerd met een romige kruidensaus
- Karides kizartmasi
- €9.5
- Gepaneerde, gefrituurde grote garnalen
Diner- soepen
- Yuvarlama
- €8.5
- Een spannende, romige yoghurtsoep met stukjes lamsvlees en gedroogde munt
- Mercimek
- €7.5
- De beste romige soep van rode linzen; dat is wat ze ons vertellen
Diner- salade
- Choban salatasi
- €10.5
- Herderssalade van tomaat, komkommer, rode ui, peterselie, olijfolie en granaatappeldressing
Diner- hoofdgerechten (geserveerd met groenten en huisgemaakte friet)
- Baby beef sahan
- €39
- Verliefd op vlees? zet je tanden in ons Argentijns wonder, een premium ribeye die je laat zweven tussen aarde en hemel.
- Sahan kebap
- €32.5
- Gesneden gemarineerde lamshaas [spies], vergezeld met 2 lamskoteletjes op een zachte crème van geroosterde aubergine en yoghurt
- Bonfile [250g]
- €34
- Botermalse ossenhaas van de grill [rare-medium-well done]
- Pirzola
- €32.5
- Fan-tas-tisch gemarineerde lamskoteletten
- Kusleme kebap
- €29
- Spies van malse lamshaas gemarineerd op traditionele wijze
- Choban kavurma
- €29.5
- In de pan gebakken lamshaas met champignons, knoflook, rode ui, paprika en peper [geserveerd met rijst en huisgemaakte friet]
- Cop shish
- €29
- Fijngesneden lamshaas, gemarineerd en geserveerd op bamboespiesjes
- The mix
- €32.5
- Een legendarische mix van vleessoorten bestaande uit een variatie van gesneden lamshaas, lamskotelet, gekruid lamsgehakt en kipfilet
- Acili kebap
- €22.5
- Een lange spies met licht-pikant gekruid lamsgehakt
- Kofte
- €19.5
- Stukjes gekruid lamsgehakt
- Karniyarik
- €19.5
- Ons traditioneel pareltje: gestoofde aubergine gevuld met lamsgehakt, paprika, ui en knoflook [geserveerd met rijst en huisgemaakte friet]
- Dorade
- €27
- Op de huid gegrilde dorade
- Philly cheese steak sandwich
- €19
- Een populaire Amerikaanse klassieker met fijngesneden ossenhaas, groenten en gesmolten cheddar kaas [geserveerd met huisgemaakte friet]
- Sahan's burger
- €17.5
- Gegrilde burger met sla, tomaat, augurk, cheddar kaas en huisgemaakt sausje [geserveerd met huisgemaakte friet]
- Shoarmaschotel
- €21
- Fijngesneden lamsshoarmareepjes [geserveerd met huisgemaakte friet]
- Tavuk shish
- €21.5
- Spies van gemarineerde blokjes kipfilet
- Tavuk sarma
- €22.5
- Langzaam gegaarde kipfilet uit de oven, opgerold en gevuld met spinazie in een romige tomatensaus, gegratineerd met mozzarella [Geserveerd met rijst en huisgemaakte friet]
- Tavuk sote
- €21
- In de pan gebakken blokjes kipfilet met champignons, knoflook, rode ui, paprika en peper [geserveerd met rijst en huisgemaakte friet]
- Chicken wings
- €18.5
- Sappige kippenvleugeltjes in een licht pittige marinade
- Guvec
- €22.5
- Authentieke stoofpot met lamsvlees, aubergine, knoflook en tomatensaus [geserveerd met rijst en huisgemaakte friet]
- Vega guvec
- €18.5
- Vegetarische stoofpot met aubergine, kikkererwten, knoflook en tomatensaus [geserveerd met rijst en huisgemaakte friet]
Toetjes
- Majnun
- €10.5
- Chef Murat's pistache-walnoten-dessert, geserveerd met vanille-ijs, prikkelt al je zintuigen en creëert een krankzinnig verlangen naar meer, meer en meer
- Layla
- €10.5
- Belgische chocolade ontmoet de crunch van pistache, walnoot en kadayif, afgemaakt met een bol vanille-ijs -- pure verleiding in elke lepel
- Kunefe
- €9.5
- Engelenhaarnestje van filodeeg gevuld met ongezouten kaas, boter, suikersiroop, Geserveerd met een bolletje mascarpone
- Baklava
- €7.5
- Elf laagjes bladerdeeg gevuld met pistache en suikersiroop [geserveerd met vanilleroomijs]
- Cheesecake
- €7.5
- Wisselende smaak
- Sutlac
- €7
- Romige rijstpudding met melk
- Diverse soorten ijs [per bol]
- €3
- Scoop of ice cream
Frequently Asked Questions
Book a table
Are you a restaurant owner?
Register your Restaurant
Tell us more about you and we will contact you as soon as possible
Already a Client
Log in to TheFork Manager and contact us by Chat.