Menu 2025 - Salt Noordwijk
Get a taste of this menu
Explore the culinary offerings of this restaurant and let yourself be inspired.
Last update
December 4, 2025
Chef
Timo Smit
Type of cuisine
Seafood
Menu photos (2)
All food photos (118)
Salt lunch
- 12 Uurtje salt
- €19
- Brioche ~ Gerookte zalm ~ garnalenkroketjes ~ kreeftenbisque ~ cocktailmayonaise
- Salade royale
- €20
- Little gem ~ krab & kreeft salade ~ spruiten kimchi ~ oesterzwam ~ cocktail hollandaise
- Sandwich steak tartaar
- €18
- Brioche ~ piccalilly ~ augurk ~ sjalot ~ zwarte knoflookmayonaise
- Flammkuchen pata negra
- €19
- Pata negra ~ rucola ~ truffelcrème ~ pijnboompitten ~ amsterdamse ui ~ truffelmayonaise
- Flammkuchen krab & kreeft
- €18
- Krab & kreeft salade ~ little gem ~ avocado-wasabicrème ~ cocktailmayonaise
- Sandwich biet & feta
- €16
- Gemarineerde biet ~ xo lak ~ feta ~ pistache ~ bietenhummus
- Lunch Experience
- €27.5
- Heerlijk plateau met diverse lunch items. Vanaf 2 personen
Petit hors-d’oeuvres
- Pata negra
- €19
- Amsterdamse ui ~ pijnboompitten ~ spaanse olijfolie ~ focaccia
- Vongole
- €18
- Nouilly prat saus ~ bieslook ~ citroen ~ pinsa
- Oester
- €5.5
- Lauwwarm geserveerd ~ prei ~ cocktail hollandaise
- Breekbrood
- €7.5
- Le beurre du salt ~ spaanse olijfolie
- Prawntoast
- €15
- Gamba ~ brioche ~ furikake ~ sesam-sojamayonaise
Voorgerechten
- Half dozijn oesters
- €27
- Oysri oesters ~ komkommerparels ~ salt vinaigrette
- Bisque d’homard
- €18
- Rivierkreeft ~ rouille ~ venkel ~ crostini
- Tonijn Carpaccio
- €16
- Limoen olijfolie ~ avocado-wasabicrème ~ asperge ~ furikake ~ gochujangmayonaise
- Cocktail royale
- €20
- Little gem ~ krab & kreeft salade ~ spruiten ~ kimchi ~ oesterzwam. Cocktail Hollandaise
- Steak tartaar
- €16
- Brioche ~ Piccalilly cremeux ~ augurk ~ sjalot ~ zwarte knoflookmayonaise
- Eendenlever
- €18
- Mousse ~ gemarineerde biet ~ XO lak ~ braam ~ brioche ~ nori
- Zalm Sashimi
- €18
- Leche de tigre ~ avocado ~ wakame ~ lente-ui ~ misomayonaise
Voorgerecht vega
- Okonomiyaki
- €16
- Tempeh ~ ingelegde groenten ~ furikake ~ wasabimayonaise
Hoofdgerecht vega
- Pompoengnocchi
- €24
- Geitenkaas ~ crème van pompoen ~ pompoenpitten ~ salsa verde
Side items
- Frites
- €7
- Verse gemengde groenten
- €9
- Side salad
- €7.5
- Kreeftenrisotto
- €16
Hoofdgerechten vis
- Kreeft & Langoustine
- Kreeften arancini ~ halve kreeft ~ langoustine ~ gamba ~ jus van kreeft & sereh. Dagprijs
- Salt fish ’n chips
- €24
- Zeebaars ~ aardappelsalade ~ café beurre de Paris
- Kabeljauw
- €26
- Vongole ~ crème van zoete aardappel ~ doperwten ~ prei ~ teriyaki beurre blanc
Salt classics
- Jonge zeetongen
- €48
- +- 500 gram ~ spinazie ~ sjalot & dragonboter ~ kappertjes
- Gamba’s & kreeft
- Kreeftenrisotto ~ halve kreeft ~ gamba’s ~ groene asperges ~ kreeftensaus. Dagprijs
- Lekkers uit de zee (2 personen)
- €80
- Heerlijk plateau met o.a. halve kreeft, zeebaars, gamba’s, coquilles, kreeftenrisotto, verse groenten
- Kreeft thermidor
- Hele kreeft met friet, salade en mornay saus. Dagrpijs
Hoofdgerechten vlees
- Sucade
- €26
- Pommes dauphine ~ crème van bloemkool ~ jus van zilverui & spek
- Diamanthaas
- €28
- Crème van pompoen ~ paddenstoelen ~ doperwten ~ jus van zwarte knoflook
Nagerechten
- Brownie
- €14
- Pavlova ~ mousse van chocolade & Baileys ~ amandel ~ chocolade ganache
- Sticky toffee cake
- €13
- Peer ~ miso ~ aardpeer karamel ~ pistache ~ parfait van peer
- Kaasplateau
- €18
- Assortiment van binnen- & buitenlandse kazen van het kaasatelier
- Friandises
- €6
- F&r pastry ~ 2 bonbons
- Espresso martini
- €14
- After dinner cocktail
Salt experience menu (p.p)
- Salt experience menu
- €59.5
- 5 Gangen met diverse smaken en gerechten uit onze menukaart, waarmee u een onvergetelijke culinaire ervaring beleeft.
Frequently Asked Questions
Book a table
Are you a restaurant owner?
Register your Restaurant
Tell us more about you and we will contact you as soon as possible
Already a Client
Log in to TheFork Manager and contact us by Chat.