Menu 2025 - Taverna Ouzomezes
Get a taste of this menu
Explore the culinary offerings of this restaurant and let yourself be inspired.
Type of cuisine
Greek
All food photos (22)
Cold meze
- Saltses platter
- €13.5
- Tzatziki, tirokafteri, melitzanosalata en olijven geserveerd met pita brood
- Tzatziki
- €4.75
- Griekse yoghurt gemengd met komkomer, knoflook en extra virgine olijf olie
- Tirokafteri
- €4.75
- Feta saus met geroosterd rode paprika, knoflook, chilli pepper, rode wijnazijn en extra virgine olijfolie
- Melitzanosalata
- €4.75
- Geroosterd aubergine saus met knoflook, rode uien, citroensap, extra vitgine olijfolie en peterselie
- Hummus
- €4.75
- Puree van kikkererwten met citroensap, knoflook, tahin, komijn en extra virgine olijfolie
- Patzarosalata
- €7.5
- Rode biet salade met olijf olie, citroen, azijn en peterselie geserveerd met feta en walnoten
- Riganada
- €7.5
- Griekse gerst beschuit geserveerd met vers tomaat, feta, olijven, extra virgine olijfolie en oregano
- Feta
- €6
- Griekse witte kaas gemaakt van schapenmelk
- Elies
- €5.5
- Portie gemarineerde Kalamata olijven
- Psomi
- €4
- Brood met olijfolie en oregano
Salads
- Choriatiki
- €8.5
- Griekse boerensalade met tomaat, komkomer, rode ui, groene paprika, olijven and feta kaas
- Salata chef
- €11.5
- Gemengde salade met romaine sla, tomaat, komkommer, ham, kaas, hardgekookte eieren en chef's dressing.
- Kipriaki salata
- €10.5
- Cypriotische salade met gemengde groene sla, cherrytomaatjes, gegrilde halloumi, croutons, pijnboompitten en balsamico.
Vegetarian mezes
- Papoutsaki
- €9.5
- Gevulde aubergine uit het oven met tomaat, uien en knoflook bedekt met verschilende soorten kaas
- Kolokithokeftedes
- €8.5
- Zucchini kroketten met bosui, verse kruiden, uien, feta kaas en ei, geserveerd met een verfrissend yoghurt saus
- Feta tiganiti
- €9.5
- In filodeeg gebakken fetakaas geserveerd met een kleine lepel huisgemaakte kweepeer zoetigheid
- Halloumi
- €7.5
- Cypriotische gegrilde kaas gemaakt van een mengsel van koemelk en schapenmelk.
- Tirokroketes
- €7.5
- Huisgemaakte kaaskroketten geserveerd met honing
Fish mezes
- Kalamaraki tiganito
- €8.5
- Gefrituurd kleine inktvisringen met alioli saus
- Garides psites
- €17.5
- Gegrilde grote garnalen gemarineerd in groene olie van peterselie en oregano
- Bakaliaros skordalia
- €10.5
- Gevrituurd kabeljauw filet gemarineerd in brij en geserveerd met aardapel en knoflook puree
- Htapodi sharas me fava
- €13.5
- Gegrilde octopus gemarineerd met Kalamata olijfolie, citroen en oregano en geserveerd met gele spliterwten pure
Meat mezes
- Keftedakia
- €8.5
- Gehaktballetjes van kalfs- en varkenvlees geserveerd met tomatesaus
- Paidakia sharas
- €14.5
- Gegrilde lamskoteletten gemarineerd in olijfolie, citroen, oregano, rozemarijn en tijm
- Kokkinisto
- €13.5
- Stoofpotje van rundvlees in tomate saus
- Spetsofai
- €10.5
- Griekse boeren saucijs met paprikas in tomate saus geserveerd met feta kaas
- Kotopoulo sharas
- €9
- Gegrilde kippendijen op het spies gemarineerd in olijfolie, rode paprika poeder, citroen en oregano
- Hirino tigania
- €9
- Gebaken varkenshaaspuntjes in olijfolie, zongedrogde tomaten, citroen en oregano
- Loukaniko krasato
- €8.25
- Wijnsaucijs van varken op de grill
- Pastourmas
- €8.25
- Lichtpikant saucijs van varken en rund op de grill
- Pikilia Ouzomezes for 2
- €32
- Mix plateau van cypriotische saucijs, gegrilde kip, gehaktballetjes, kaaskroketten, halloumi kaas en fritjes
Sides
- Patates tiganites
- €4.5
- Fritjes
- Psita lahanika
- €6
- Gegrilde groenten
- Rizi
- €3
- Gekookte rijst
- Pita brood
- €2
Dessert
- Galaktoboureko
- €8
- Zelfgemaakte traditionele custardtaart met siroop gebakken met filodeeg.
- Sokolatopita
- €8
- Smeuig en luchtige chocoladetaart met ijs
- Portokalopita
- €8
- Huisgemaakte sinaasapeltaart met ijs
- Gliko imeras
- Dessert van de dag
- Pagoto
- €4.5
- 2 bollen ijs met slagroom en fruit
Frequently Asked Questions
Book a table
Are you a restaurant owner?
Register your Restaurant
Tell us more about you and we will contact you as soon as possible
Already a Client
Log in to TheFork Manager and contact us by Chat.