Menu 2025 - WINE BAR LEMONGRASS
Get a taste of this menu
Explore the culinary offerings of this restaurant and let yourself be inspired.
Last update
August 2, 2025
Chef
Jan Willem de Ruiter
Menu photos (4)
All food photos (40)
Lunch
- Baguette carpaccio
- €12
- Truffelmayonaise | salade | tomaat (van 12:00 tot 16:00)
- Baguette avocado
- €10
- Tomatensalsa | mesclun (van 12:00 tot 16:00)
- Gerookte zalm
- €18
- Brioche toast | mierikswortel
- Vis trio
- €19
- Gerookte zalm | hollandse garnalen | gerookte paling brioche toast
- Pulpo
- €19.5
- Gepofte paprikasaus | chorizo | zoete aardappel
- Zeeuwse mosselen
- €28
- Huisgemaakte remouladesaus | friet
- Smashed burger
- €24
- Tomaat | bacon | cheddar | friet
Salades (12:00 - 16:00)
- Salade caesar
- €14.5
- Klassieke caesardressing | little gem | gekookt ei parmezaan | croutons
- Salade poisson
- €19.5
- 3 soorten vis | citroenvinaigrette | komkommer
Bites (12:00 - 18:00)
- Bitterballen - 6 stuks
- €8
- Kaasstengels - 6 stuks
- €9
- Hollandse garnalen bitterballen uit wieringen - 6 stuks
- €17.5
- Tempura gamba's - 6 stuks
- €12
Oesters
- Zeeuwse creuse - 6 stuks
- €21
- Toegankelijk | ziltig. Geserveerd met sjalottenvinaigrette en citroen.
- Umami - 6 stuks
- €27
- Umami is de 5e bassissmaak naast zoet, zuur, zout en bitter en betekent heerlijkheid. Hartig | zoet | ziltig | vol van smaak. Geserveerd met sjalottenvinaigrette en citroen.
- Kerry irish oyster - 6 stuks
- €30
- Vlezig | romig | hartig. Geserveerd met sjalottenvinaigrette en citroen.
- Gillardeau - 6 stuks
- €33
- Hartig | licht zoet | pittig | vol. Geserveerd met sjalottenvinaigrette en citroen.
- Oesterproeverij - 6 stuks
- €28
- 3 Verschillende soorten oesters. Geserveerd met sjalottenvinaigrette en citroen.
- Oesterproeverij - 8 stuks
- €35
- 4 Verschillende soorten oesters. Geserveerd met sjalottenvinaigrette en citroen.
Om mee te beginnen
- Frans stokbrood
- €7.5
- Kruidenboter | aioli de provence
- Saucisson sec
- €8
- Franse droge worst
- Pata negra - 70 gram
- €16
- Brood
- Escargots 1/2 dozijn
- €14.5
- Kruidenboter | gruyère | brood
- Gegratineerde champignons
- €14
- Kruidenboter | gruyère | brood
- Vongole
- €18
- Tom yum | lamsoor | brood
- Hollandse garnalenkroketjes
- €19
- Uit wieringen | brioche toast
Soepen
- Bouillabaisse
- €19.5
- Klassiek franse vissoep, geserveerd met stokbrood en rouille
- Uiensoep
- €12
- Crouton | gruyère
Koude voorgerechten
- Tonijntataki
- €17
- Soja-dressing | noricrumble | yuzu gel
- Vis trio
- €19
- Gerookte zalm | hollandse garnalen | gerookte paling brioche toast
- Ambachtelijk gerookte zalm
- €18
- Brioche toast | mierikswortel
- Kreeftentartaar
- €22.5
- Venkel | truffeldressing | sinaasappelgel
- Garnalencocktail
- €19
- Hollandse garnalen | broodsoldaatjes | cocktailsaus
- Klassieke steak tartaar - 90 gram
- €16.5
- Cornichon | stokbrood
- Rundercarpaccio
- €16.5
- Pestomayonaise | parmezaan | rode ui | krokante kappertjes
- Terrine van eendenlever
- €22
- Brioche | appelstroop
- Avocadotartaar
- €15
- Wasabivinaigrette | komkommer | noricrumble
Warme voorgerechten
- Coquilles - 3 stuks
- €19
- Knolselderij | wasabi-beurre blanc | krokante enoki
- Gamba's pil pil
- €18
- Knoflook | rode peper
- Pulpo
- €19.5
- Gepofte paprikasaus | chorizo | zoete aardappel
- Gebakken oesters - 3 stuks
- €18
- Hollandaisesaus | lamsoor
Hoofdgerechten - kreeft
- Hele kreeft gekookt of gegrild
- €43
- Salade | friet
- Hele kreeft gegratineerd
- €45
- Hollandaise | kaas | salade | friet
Hoofdgerechten - vis
- Vangst van de dag (dagprijs)
- Zeeuwse mosselen
- €28
- Huisgemaakte remouladesaus | friet
- Sliptongen uit de noordzee - 3 stuks
- €29
- In roomboter gebakken | friet | salade
- Zeetong uit de noordzee - 2 stuks
- €38
- In roomboter gebakken | friet | salade
- Kabeljauw uit de noordzee
- €30
- Rode bietencrème | groene asperges | truffel-beurre blanc
- Tonijnsteak
- €32.5
- Romige dashi | noodles | salsa verde | chili-olie
Hoofdgerechten - vlees
- Bavette - 200 gram
- €30
- Pepersaus | geroosterde groenten | friet
- Ribeye - 300 gram
- €38
- Pepersaus | geroosterde groenten | friet
- Klassieke steak tartaar - 160 gram
- €23
- Cornichon | brioche
- Smashed burger
- €24
- Tomaat | bacon | cheddar | friet
Hoofdgerechten - vega
- Geroosterde groene asperges
- €24
- Rode bietencrème | paddenstoelen | miso-limoen-beurre blanc
Hoofdgerechten - kids
- Krokante kip of visfilet
- €16
- Frietjes | salade
Bijgerechten
- Friet
- €5
- Loaded fries
- €9
- Truffelmayo | parmezaan
- Gewokte seizoensgroenten
- €6.5
- Groene salade
- €5
- Citrusdressing
Frequently Asked Questions
Book a table
Are you a restaurant owner?
Register your Restaurant
Tell us more about you and we will contact you as soon as possible
Already a Client
Log in to TheFork Manager and contact us by Chat.